Sumario:
PRIMAVERA 2003. Núm. 5. Any II
SUMARI
Editorial -Perdre la innocència Sembla que el segle xx ha fet que les religions ja no beneeixin guerres sense una certa mala consciència. (Llegir-lo)
Opinió -Observacions sobre la increença. Joan Carrera "Per mi, l’avanç de la increença és una interpel·lació. Probablement ens cal recuperar l’estil de la primera Església" -Noves formes de religiositat. M. del Mar Griera i Ferran Urgell "L’oferta de productes forans amb connotacions religioses ens arriba mediatitzada per la lògica del mercat a partir de la qual aquests productes pateixen un procés de descontextualització i banalització" (Llegir-lo)
Actualitat -Iraq: mobilitzacions preventives. Les reaccions de les diferents tradicions religioses davant el possible atac a Iraq. Marta Masdeu. (Llegir-lo) -“Al Pròxim Orient, cal entendre els dos bàndols”. Entrevista de Francesc Rovira a Hagai Agmon-Snir, director del Centre Intercultural de Jerusalem. -Breus: entre altres informacions, destaquem; Lula i la teologia de l’alliberament; Preparant el IV Parlament de les Religions del Món - Barcelona 2004.
El testimoni -Una icona particular. Salvador Busquets "Aquells voluntaris d’una entitat petita són els qui em van permetre veure l’església d’una manera diferent".
A fons -Dia rere dia. La religió i els rituals quotidians. Ángel Aguirre Baztán Amb entrevistes a Mordejai Cortez, Jamal El Meziani, Parmar Mangit Singh, Zoia Marasova i Ricard Vila, per Isabel Ramos. Seguir una tradició religiosa té moltes conseqüències, també en la vida quotidiana. (Més informació)
La tradició -L’islam Entrega confiada a la Divinitat. Jalil Bárcena Aquest article vol ser un viatge al cor de l’islam, sense oblidar que aquest cor batega a ritmes diferents en cada musulmà. Dones en l’islam. Amb entrevistes a Jadicha Candela i Cristina Gómiz, per Francesc Rovira. Els xiïtes, musulmans fidels a Alí. Nur Muhammad Baldoví (Més informació)
Didàctica -El silenci que permet escoltar l’interior. Maria Fradera i Teresa Guardans La pràctica que proposem consisteix, fonamentalment, en l’ús conscient i metòdic de la percepció atenta. (Veure la proposta didàctica)
L'informe -L’Escola de Kyoto. Budisme i diàleg interreligiós. Joan-Andreu Rocha Aquesta escola mostra un camí diferent per a l’apropament entre les religions fonamentat en el que podríem anomenar una “teologia negativa”.
Textos -Ell i jo . Les qualitats divines en una vida humana. Jaswant S. Neki Comentari d'un poema del "Sri Guru Granth Sahib".
Art i religió -Símbol i contemplació. Art i estètica en la tradició hindú. Vicente Merlo
En l'art hindú, l’experiència estètica es revela com a germana bessona de l’experiència mística.
Propostes -Suggeriments fets pels nostres crítics. Josep Cru, Amín Egea, Varda Fiszbein, Jaume de Marcos, Albert Moliner i Oriol Pérez. Web: www.adherents.com CD: "Faiz Ali Faiz. La nova veui del Qawwali" Vídeo: "Lugares comunes ", dirigida per Adolfo Aristarain Llibres: "El sabor del agua. El cristianismo visto con ojos taoístas y budistas", de Chwen Jiuan A. Lee i Thomas G. Hand. "La niña colombiana", de Gustavo Baell. "Pensamientos para el futuro", de Ralph Waldo Emerson.
L'associació Informacions sobre l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. –La laïcitat a debat. –Els escoltes del món dialoguen a Tailàndia. –Pregària interreligiosa a Barcelona. (Més informació sobre l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós)
"Dialogal" (núm. 5. Primavera 2003)
|