Sumario:
TARDOR 2003. Núm. 7. Any II
SUMARI
Editorial -Calen més subscriptors Una revista dedicada a la divulgació i la reflexió entorn de qüestions religioses, elaborada des d’una perspectiva religiosament plural és en certa forma una necessitat. (Llegir-lo)
Opinió -On va l’islam europeu? Michaël Privot "Cada cop més joves musulmans lluiten per contribuir de manera positiva i constructiva a l’elaboració de la societat i de la Unió Europea de demà" (més informació) -On va el judaisme europeu? René-Samuel Sirat "El debat continua sent la transmissió d’un judaisme obert al món, a les altres cultures, a les altres religions, tot mantenint-se fidel al seu missatge ètic." (més informació)
El Parlament -"Totes les religions se senten poc compreses". Mar Padilla i Elisabeth Lheure Entrevista a Dirk Ficca, director executiu del Consell per a un Parlament de les Religions del Món. -El Parlament comença ja. Els organitzadors del Parlament de les Religions del Món 2004 conviden tothom a partcipar-hi des d'ara mateix.
Actualitat -Breus: entre altres informacions, destaquem; portar mocador a la feina, el fet religiós a l’escola republicana, buscant solucions a l’Índia, art polèmic a Rússia i Polònia, trobada de lliurepensadors, i l’acte interreligiós que es va fer Barcelona dins els X Jocs Mundials de Policies i Bombers.
El testimoni -Peregrinació a la muntanya del silenci. Jose Reche "La muntanya Arunachala sempre m’ha despertat automàticament la devoció i el silenci, dues vies directes vers el Diví"
La tradició -EL ZOROASTRISME Algunes de les idees religioses que més han marcat la història espiritual de la humanitat troben les seves arrels en el zoroastrisme. (Més informació) La lluita entre el bé i el mal. Nazanín Amirian La riquesa: una visió zoroastriana. Burjor Avari (Llegir-lo)
A fons -LES RELIGIONS I EL NACIONALISME Què en pensen, les religions, dels sentiments de pertinença a un poble, a una nació? (Més informació) Funcions autònomes. Fèlix Martí (Llegir-lo) Amb entrevistes a Ramon Bassas, Victòria Camps, Agustí Colomines, Àngel Cortés, Ariel Edery, Lama Jinpa Gyamtso i Muhammad Zain Al-Nehlawi Saadi, per Mercè Miralles.
Didàctica -Jocs de mans. Maria Fradera i Teresa Guardans Contemplar les mans ens posa en camí vers la veneració profunda per l’existir en totes les seves dimensions (Veure la proposta didàctica)
Textos -Ciutadans i forasters. Les peculiaritats dels primers cristians. Armand Puig Comentari de la Carta a Diognet (5,1-13), escrit anònim cristià del segle II d.C.
Ciència i religió -El món interior al microscopi. Meditació, biopsicologia i salut. Ramon Maria Nogués La introspecció o meditació que treballa amb continguts religiosos té l’avantatge de dinamitzar la persona cap a fora d’ella mateixa. (Llegir-ne un fragment)
Propostes -Suggeriments fets pels nostres crítics. Xavier Ballestín, Josep Cru, Amín Egea, Albert Moliner i Marc Galofré. Web: Religiones del mundo CD: "Rozaneh", del Grup Rozaneh amb l’Avaye Doost Ensemble Vídeo: "Mi vida sin mí", d’Isabel Coixet Llibres: "Castellio contra Calvino. conciencia contra violencia", de Stefan Zweig. "Imames y emires. Ortodoxia y disidencias en la sociedad árabe", de Fu’ad Ishaq Khuri. "The dawn of religious pluralism. Voices from the World's Parliament of Religions, 1893", de Richard Hughes Seager.
L'associació Informacions sobre l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. -Les religions a Catalunya Cultura amb el nou programa "El món de les fes". (Més informació) -Grups de diàleg de l’Associació. -El diàleg interreligiós a la capital europea de la cultura -Calendari interreligiós 2003-2004 (Més informació sobre l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós)
"Dialogal" (núm. 7. Tardor 2003)
|